Mjerenje i veličine – Kako izmjeriti psa?

Kako bi odredili koja je veličina dobra za Vašeg psa morate izmjeriti prsa (chest), vrat (neck) i leđa (back length). Da biste dobili odgovarajuću veličinu pratite sljedeći postupak:

 

1. Mjerenje prsa (chest)

Ovu mjeru dobijete ako mjerite obujam najdebljeg dijela prsa svog psa. To je najčešće dio odmah iza prednjih nogu. Slika ispod pokazuje kako točno mjeriti. Mjera prsa je najbitnija mjera.

Prilikom mjerenja ostavite mjesta za 1 prst između metra i tjela psa.

 

2. Mjerenje vrata (neck)

Mjesto na kojem stoji ogrlica vašeg psa, taj obujam je mjera vrata. Za lakše razumijevanje pogledajte sliku ispod. Vrat je druga po redu najbitnija mjera.

Prilikom mjerenja ostavite mjesta za 1 prst između metra i tjela psa.

 

3. Mjera leđa (back length)

Da biste dobili mjeru duljine leđa potrebno je mjeriti od vrata (dio na kojem stoji ogrlica) do dijela početka repa. Za lakše razumijevanje pogledajte sliku ispod.

 

4. Težina

Iako podatak o težini nije presudan za odabir pravilne mjere, no može biti kao pomočna mjera za određivanje veličine. Zapamtite, najbitnija je mjera prsa (chest)!

Measure-your-dog

Nakon što ste izmjerili psa, potrebno je dodati nekoliko centimetara na mjere da bi odjeća na njemu bila komotna, te da bi se mogao slobodno kretati i uživati u nošenju.

 

5. Uvečavanje mjera

Na svoje mjere dodajte sljedeći broj centimetara ovisno o tkanini od koje je proizvod napravljen.

Ako je proizvod od rastezljive tkanine (Hudica, Kratka majica, Majica bez rukava…):

  • Mali psi (3S, 2S, S, M): Na veličinu prsa dodajte 3-4 cm, na veličinu vrata 2-3 cm
  • Srednji psi (L, 2L, 3L): Na veličinu prsa dodajte 3-4 cm, na veličinu vrata 2-3 cm
  • Veliki psi (4L-8L): Na veličinu prsa dodajte 3-4 cm, na veličinu vrata 2-3 cm

Ako je proizvod napravljen od nerastezljive tkanine (Kabanica, Jakna, Košulja, Sweatshirt Fleece Hudica…):

  • Mali psi (3S, 2S, S, M): Na veličinu prsa dodajte 4-5 cm, na veličinu vrata 2-3 cm
  • Srednji psi (L, 2L, 3L): Na veličinu prsa dodajte 4-5 cm, na veličinu vrata 2-3 cm
  • Veliki psi (4L-8L): Na veličinu prsa dodajte 4-5 cm, na veličinu vrata 2-3 cm

Razlog zašto je veličina vrata vrlo mala je taj što psi nemaju ramena, pa da im prevelika odjeća ne sklizne ispod raazine vrata. Na nerastezljivu tkaninu treba dodati više centimetara da se osigura da će dobro odgovarati psu jer e ne rasteže i nije se u mogučnosti prilagoditi tijelu psa. Na stranici svakog proizvoda možete vidjeti da li je tkanina rastezljiva ili nerastezljiva kako bi znali koliko centimetara morate dodati.

 

6. Odabir veličine

Nakon dodavanja centimetara usporedite mjere s veličinama iz tablice i odaberite prvu veličinu koja ima veće mjere od dobivenih nakon dodavanja centimetara. Tablica veliičina za pojedini proizvod nalazi se na stranici tog proizvoda u opisu proizvoda ispod slike!

Primjer: Odabirete veličinu, te izmjerite svom psu veličinu prsa 43 cm, a veličinu vrata 26 cm. Kako je to mali pas, nakon dodavanja centimetara, ispada da je veličina prsa 45 cm, a veličina vrata 28 cm pa ćete kao veličinu izabrati M (prsa 47 cm, vrat 29cm)

Sada imate veličinu za svog psa! Odaberite ju prilikom stavljanja proizvoda u košaricu.

*Odjeća Za Pse ne odgovara za krivo određene i naručene veličine. Ako trebate pomoć slobodno nam se obratite putem Facebook-a ili kontakt forme.

 

OdjecaZaPse.com

Vrh